Stockholm City (foto: Dick Erixon)

S-väljare kan rösta om förbifarten i september

onsdag 21 april 2010 · 17:00

Senaste indikationen på hur oeniga de rödgröna är framgår av uppgörelsen att till folkomröstning skjuta frågan om Förbifart Stockholm. S, MP och V kan inte göra upp om huvudstaden ska få det alla andra städer har sedan länge, en förbifart så att tung trafik som inte ska till staden inte behöver köra in i den för att komma vidare.

Men som bloggaren Fredrik Törn påpekar i Folkomröstning kanske ogenomförbar, så behöver inte S-väljare vänta till år 2012 för att rösta för förbifarten. Om väljare i Stockholms landsting och stad röstar på Alliansen, slipper man en folkomröstning även om man vill ha en rödgrön regering.

Om det blir fortsatt borgerlig majoritet i Stockholmslandstinget och i kommunerna kan ingen tvinga dem att genomföra folkomröstning.

Så stockholmarna bör genomföra folkomröstningen den 19 september.

(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , )

Tema: Rödgröna